
Kotleciki z kaszy
Jak wykorzystać kaszę w kuchni nie tylko jako osobny dodatek do mięsa? Możemy zrobić z niej pyszne kotleciki!
Zerknijcie na przepis:
🔸 kasza kuskus 400 gramów
🔸 cukinia 1 sztuka
🔸 cebula 1 sztuka
🔸 jajko 1 sztuka
🔸 parmezan starty 3 łyżki
🔸 tłuszcz do smażenia
🔸 sól, pieprz
1. Cebulę oraz cukinię kroimy w kostkę, smażymy w garnku na rozgrzanym tłuszczu.
2. Dodajemy kaszę do warzyw i zalewamy wrzącą wodą tak by przykryła zawartość garnka. Garnek odstawiamy na 10 minut pod przykryciem.
3. Kiedy kasza przestygnie dodajemy przyprawy, jajko oraz ser.
4. Formujemy nieduże placuszki i smażymy z obu stron na złotawy kolor.
5. Możemy podawać z sałatką i sosem np. czosnkowym.
SMACZNEGO 🥰