Czas na słodkości 🥰
Mamy dla Was przepis na drobne, przepyszne ciasteczka ❤️
Przepis pochodzi z Austrii i najczęściej używa się go podczas Świąt Bożego Narodzenia 🎄
Nam tak bardzo smakują te ciasteczka, że nie raz robimy je na weekend do kawy 😃
 
SKŁADNIKI:
🔸 180 g mąki tortowej
🔸 100 g masła
🔸 50 g cukru pudru
🔸 1 żółtko
🔸 60 g zmielonych migdałów
🔸 pół szklanki cukru pudru
🔸 cukier waniliowy
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Gnieciemy na ciasto składniki: masło, mąkę, cukier puder, żółtko oraz migdały.
2. Ciasto odstawić do lodówki na godzinkę.
3. Ciasto rozwałkowujemy w długie wężyki i odcinamy mniejsze kawałki. Te kawałki formułujemy w malutkie rogaliki.
4. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i wkładamy ciasteczka na około 10 minut tak by ich kolor był jasnozłoty.
5. W czasie pieczenia wymieszać w miseczce pół szklanki cukru pudru oraz całe opakowanie cukru waniliowego.
6. Zaraz po upieczeniu ciasteczek należy wrzucić je do miski i wymieszać w cukrze pudrze. Gdy ciasteczka będą ciepłe lepiej przyczepi się do nich cukier puder.
 
SMACZNEGO 🤤