Mamy dla Was pomysł na inną wersję zupy jarzynowej.
Włoska zupa minestrone rozgrzewa żołądki i jest przepyszna 🤤
 
SKŁADNIKI:
🔸 0,5 selera
🔸 1 pietruszka
🔸 2 marchewki
🔸 2 cukinie
🔸 1 papryka
🔸 2 pomidory
🔸 4 średnie ziemniaki
🔸 liście laurowe
🔸 czosnek
🔸 ok. 200 g zielonej fasolki
🔸 bazylia, oregano
🔸 makaron 
🔸 bulion jarzynowy
 
PRZYGOTOWANIE:
🔸 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
🔸 Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Kroimy również marchewkę, pietruszkę, seler, cukinię oraz paprykę. Wszystko wrzucamy do garnka z oliwą i smażymy.
🔸 Do garnka dodajemy czosnek i przyprawy do smaku oraz pomidory i zieloną fasolkę.
🔸 Wlewamy do garnka bulion, liść laurowy oraz wrzucamy ziemniaki i gotujemy.
🔸 Doprawiamy do smaku.
🔸 Dodajemy makaron.
🔸 Zupę możemy zmiksować na krem (oczywiście przed dodaniem makaronu) lub zostawić w całości.
🔸 Zupę można podawać z serem parmezan.
 
SMACZNEGO 😋